Відбір приймаючих міст конференції “Велофорум” у 2014 та 2015 роках

Організаційний комітет міжнародної конференції “Велофорум” оголошує про відбір приймаючого міста для проведення конференцій у 2014 і 2015 роках.  Прийом заявок відкритий до 1 березня.

VeloForum2014

ЩО ТАКЕ ВЕЛОФОРУМ? Це міжгалузева конференція на перетині транспортної політики, сталого розвитку та громадянського суспільства. Основні цільові групи конференції – активісти громадського сектору, представники органів місцевої влад, спеціалісти з містопланування і транспортної інфраструктури, студенти. Останній на сьогодні «Велофорум» відбувся на базі Полтавського національного технічного університету 19-20 жовтня 2013 та зібрав 72 учасників з 22 міст України та Білорусі.

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ КОНКУРС? До подання заявок заохочуються міста України, які мають статус обласних чи районних центрів (або аналогічний), за винятком міст, які вже приймали конференцію «Велофорум». Заявки можуть подавати органи місцевої влади, громадські організації чи активісти, вищі навчальні заклади.

КОЛИ БУДЕ КОНФЕРЕНЦІЯ? Попередні дати проведення конференцій – жовтень 2014 року та жовтень 2015 року. У заявці просимо зазначити, конференцію якого року ви хотіли би провести – 2014, 2015, чи будь-яку із цих двох.

ЯКА ФОРМА ЗАЯВКИ? Якщо ви хочете прийняти «Велофорум», просимо надіслати наступні документи:

  • Лист зацікавленості від заявника (див.вимоги нижче)
  • Листи підтримки від інших організацій  – органів місцевої влади, громадських організацій, закладів освіти та ін. Це не обов’язково, але збільшує шанси на успіх.
  • Опис та фотографії пропонованої арени для проведення конференції (повинна мати бодай 2 зали, на 50 і 100 людей)

Лист зацікавленості в ідеалі має давати відповіді на наступні запитання: хто ви є, яку організацію чи установу представляєте; вашіякі організації, установи та групи ви можете залучити до процесу разом з вами (і які вже підтвердили своє бажання бути активно залученими); яку широку тему (чи декілька тем) ви хотіли би бачити як ключовий мотив конференції, і чому саме; чому ваше місто буде цікавим для відвідувачів конференції, окрім самої участі у конференції; вашу стратегію і наявні можливості щодо забезпечення співфінансування конференції, можливості забезпечення відповідного приміщення для проведення конференції на безгрошовій основі; як ви плануєте співпрацювати з нами для промоції майбутньої події на місцевому/національному рівні; які додаткові велосипедні і публічні події можна організувати/присвятити до проведення конференції (відкриття нових об’єктів велоінфраструктури, велосипедна екскурсія та ін); чи готові ви забезпечити цілковиту підтримку конференції з боку міського самоврядування та особисту присутність міського голови.

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН подання заявок – 1 березня 2013 року.
Заявки слід надсилати на адресу голови оргкомітету Віктора Загреби: viktor{a}zagreba.com, тел. 067 442 14 94.

Організатори конференції «Велофорум» у 2014 році: ГО «Центр соціальних та ділових ініціатив», ГО «Асоціація велосипедистів Києва», за підтримки Європейської федерації велосипедистів та за співфінансування Європейського Союзу.